Behandling av trekkhund

         

Zevz (7) og Leon (8) har en kilometerstand som kan ta pusten i fra de fleste. De har løpt både Iditarod i Alaska, lange Finnmarksløpet og det lange Femundløpet. De er vant til å trene hardt på Hardangervidda og oser av erfaring.

– Jeg har kjøpt disse flotte gutta hos hundekjøreren Ralph Johannessen, og de skal være en forsterkning til spannet mitt og forbilder til unghundene mine. De har løpt mange mil og det blir godt for dem med noen runder massasje og laser for å myke opp før sesongen starter, sier eier Christine Karijord.

Jeg pleier å anbefale en gjennomgang av hele bevegelsesapparatet jevnlig, og spesielt for hunder som brukes mye og jobber hardt så er det smart å gjøre dette før sesongstart. Eksempler på dette er trekkhunder og jakthunder. Med «gjennomgang» så menes at jeg bøyer og tøyer på ledd og stryker og trykker på muskulatur. På denne måten kan jeg kjenne om det er et ledd som ikke vil bøye eller tøye så godt, om muskulaturen er ujevn og lignende. Jeg behandler det jeg eventuelt finner og blir enig med eier om videre oppfølging framover eller hva eier selv kan gjøre og evt ta hensyn til.

 

– Jeg kjenner ikke disse gutta så godt enda, og for meg er det veldig fint å få en status på hvordan det står til med dem før jeg setter i gang med treningen, sier Christine.

Ved gjennomgang av Zevs og Leon så kjennes de generelt bra ut i kroppen, men begge er stiv i bakpart og har nedsatt bevegelighet i hoftene. Muskulatur er stram og dette gjør at leddene får begrenset bevegelsesomfang. Over tid gir det også dårligere blodsirkulasjon da hunden ikke beveger på denne delen av kroppen,men heller «stiver av». Jeg går da inn og masserer og bruker mobiliseringsteknikker som er veldig effektivt for å få i gang blodsirkulasjon og økt elastisitet i muskulatur og bindevev.

Hundene vil da få en bedre start på sesongen og opptrapping av trening vil gå lettere og mer problemfritt. I utgangspunktet kan stramme muskler gi dårligere prestasjon og økt fare for skade ettersom hunden ikke bruker kroppen sin riktig. Husk at kroppen er et finstilt instrument, hos hund som hos menneske!’

                 

www.facebook.com/teamChristineKarijord